Poddar om friluftsliv

Allt fler lyssnar på poddar. Om alla möjliga ämnen och intressen. Och här vill vi tipsa om en rad olika poddar om friluftsliv. Har du tips på fler poddar som vi har missat? Tipsa oss gärna genom att lämna en kommentar!

(All information under varje podcasts rubrik är hämtad från respektive sajt. All cred till poddarnas egna författare! Men vi tyckte de redan formulerat sig så bra att vi valde att inte skriva om deras texter.)

Husky

En av de första poddarna om friluftsliv är Husky Podcast, som nu har kommit ut med 159 avsnitt.

Magnus som ligger bakom Husky Podcast beskriver det såhär på Huskys egen sida: ”Jag vill, enkelt förklarat, söka upp och intervjua människor som jag är intresserad av, människor som på olika vis utmanar vardagens bekvämligheter, utmanar sina gränser och även inspirerar oss andra att följa efter. Guider, professionella idrottsutövare, äventyrare och entreprenörer som lever på sitt intresse och sin talang. Ofta på väg upp, eller ner, för höga berg och längs med slingrande stigar.”

Läs mer och lyssna på Husky Podcast

Kvinnliga äventyrare

Vem är egentligen äventyrare? Den frågan vill Kvinnliga Äventyrare lyfta. För vem som helst kan vara äventyrare och i stort sett vad som helst kan bli ett äventyr. Det är helt upp till dig själv. Vi vill vara en peppande inspirationskälla, som hjälper dig ta första steget ut i naturen eller ta nästa steg mot nya utmaningar. Här pratar friluftsentusiasten Emelie Bröms och vandringsbloggaren Angeliqa Mejstedt om utomhusliv och äventyr. Om vad äventyr egentligen är, hur friluftsliv fungerar, jämställdhet i naturen och helt enkelt vad som händer när vi kliver utanför dörren.

Läs mer om projektet och om podden på kvinnligaaventyrare.se

Färd

En podcast om friluftsliv av Fredrik Larsson och Magnus Arnell.  Människor och idéer, prylar och upplevelser. Här, där och precis där det behövs för att vara just en friluftsupplevelse.

Läs mer och lyssna på Podcasten Färd

Friluftspodden

Linnea och Pierre, vill visa att friluftslivet inte handlar om prestation och tävling utan om trygghet, frihet, äventyr, gemenskap och återhämtning. De vill göra den podden som de själva hade velat lyssna på både då de var nybörjare och nu när de är varmare i kläderna.

Läs mer och lyssna på Friluftspodden. 

Vilse

Podcasten Vilse handlar om enkla, nödvändiga kunskaper och nöjen som vi moderna människor håller på att glömma.

Har startat podden för att inspirera folk att vara ute och för att plocka upp enkla, nödvändiga men roliga nöjen: som att navigera med karta och kompass eller att tälja en sked.

Läs mer och lyssna på podcasten Vilse