Planera vandringen

Planera din tur innan du ger dig ut för att vandra. Här har vi samlat bra kunskap med allt du behöver veta för att planera vandringen och maximera din upplevelse!
Topptur till Kebnekaise – sånt du bör ha koll på!

Topptur till Kebnekaise – sånt du bör ha koll på!

Alla har vi väl någon gång drömt om att bestiga ett berg, att göra en topptur? Om du inte drömt om Mount Everest har du kanske drömt om att bestiga Sveriges högsta topp, Kebnekaise, eller kanske Åreskutan eller vilken annan topp som helst? Det finns en del saker som...

läs mer
Fjällvandring – vad undrar nybörjaren?

Fjällvandring – vad undrar nybörjaren?

Rekordmånga uppdrag för fjällräddningen 2017 blev ett rekordår för Fjällräddningen i Sverige! Så många uppdrag har de aldrig tidigare haft. Läs mer om Fjällräddningens rekordår 2017 Enligt en artikel på nsd.se så handlar flertalet uppdrag om folk som har skadat sig...

läs mer
  • Kompass och KartläsningKompass och KartläsningNär du är ute och vandrar är det viktigt att du kan navigera. Här har vi samlat bra information om hur en kompass fungerar och hur du läser en vandringskarta.
  • Planera vandringssträckanPlanera vandringssträckanOm du ger dig ut på en ny sträcka, både om du ska vara borta några dagar eller kanske bara över dagen, så är det viktigt att planera vart man ska vandra så dagsetappen blir lagom lång.
  • Transport till och från vandringenTransport till och från vandringenHur man transporterar sig till och från vandringen varierar beroende på vart man ska. Kolla om ni kan anpassa vandringen något för att kunna börja och sluta på en plats dit ni kan ta er.