Planera vandringen

Planera din tur innan du ger dig ut för att vandra. Här har vi samlat bra kunskap med allt du behöver veta för att planera vandringen och maximera din upplevelse!

kängor

Långtur

Här är våra tips om hur du planerar en bra långvandring - Hur långt kan man räkna med att man hinner gå på en vecka? Ja, frågorna är många och förhoppningsvis hittar du alla svaren här. Vi vill hjälpa till en bra vandring.

Dagstur

Här är våra tips om att planera en dagstur. Vi vet att många funderar på vad som är bra att ha med när man ska ut och vandra över dagen. Hur mycket vatten behöver jag ha med mig? Hur långt orkar du gå på en dag?

Kompass och Kartläsning

När du är ute och vandrar är det viktigt att du kan navigera. Här har vi samlat bra information om hur en kompass fungerar och hur du läser en vandringskarta.

planera vandringssträckan

Planera vandringssträckan

Om du ger dig ut på en ny sträcka, både om du ska vara borta några dagar eller kanske bara över dagen, så är det viktigt att planera vart man ska vandra så dagsetappen blir lagom lång.

Transport till och från vandringen

Hur man transporterar sig till och från vandringen varierar beroende på vart man ska. Kolla om ni kan anpassa vandringen något för att kunna börja och sluta på en plats dit ni kan ta er.

Fjällvandring – vad undrar nybörjaren?

Fjällvandring - vad undrar nybörjaren?

Vad kan du om allemansrätten?

Nu när det är sommar är vi många som är ute och vandrar i skog och på fjäll. Finns ingen bättre tid att vandra på i Sverige! Men oavsett när du är ute och vandra skall du alltid ta hänsyn till de lagar och regler som finns.  I Sverige har vi något ganska unikt som ...

Kommentera - Vad tycker du

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *