Äntligen har vi lanserat de första avsnitten i vår miniserie Säker Vandring!

Säker vandring är en miniserie som lär dig grunderna i att planera och utföra en säker och härlig vandring. Full av turglädje och njutning men ändå på den säkra sidan. I tio avsnitt går vi igenom hur du planerar vandringen på bästa vis, vad du skall ha på dig, hur du packar och planerar maten m.m. Vi hoppas kunna hjälpa ännu fler att våga komma ut mer.

Vi har jobbat mycket och hårt med att planera för att just få det så heltäckande som möjligt men ändå i korta avsnitt. I avsnitten går vi igenom grunderna och till varje avsnitt finns det en sida där du kan läsa mer eller fördjupa dig ytterligare på temat. Vi har haft jätte roligt när vi spelat in och hoppas ni kommer uppskatta det.

Klicka här för att komma till miniseriens egna sida

Bakgrunden till varför vi tagit fram denna serie är att vi tillsammans med många andra tycker det är synd att många ex ger sig av för att vandra i fjällen utan att vara ordentligt förberedda. Det går ofta bra men om det inte går helt enligt planerat så är inte alla förberedda och kan hantera det.  Vilket kan vara en av anlendingarna till att Fjällräddningen hade rekordmånga insatser under 2017. Vi hoppas det skall kunna bli färre under säsongen 2018.  Vi har samtidigt haft många läsare på Vandringsguiden.se som söker efter info och frågat efter en grundläggande utbildning. Vi svarar löpande på frågor från våra läsare i allt från vart det är lämpligt att vandra till vad man ska tänka på angående ex klädsel. Men nu har vi alltså samlat grunderna i denna miniserie.

 

Både Bergans of Norway och Friluftsfrämjandet tycker detta är en bra idé och har båda gått in och stödjer vårt projekt. Vilket vi tycker är jätte roligt. Vi brinner all tre för att hjälpa fler att njuta av friluftsliv och komma ut i naturen. Med denna serie hoppas vi kunna hjälpa fler att lära sig grunderna och våga ta sig ut. Bergans pratar ofta om turglädje och det är precis vad det skall vara. Det skall vara härligt att vara ute och det är lättare att njuta om du planerat det bra och är förberedd om det oväntade skulle hända.

Vi har så här långt släppt de två första avsnitten i serien men övriga kommer släppas löpande inom kort. Du kan redan nu se avsnitt 1 som handlar om att planera en vandring och avsnitt 2 som handlar vad du har på fötterna och hur du skall tänka angående vandringskängor.

Prenumerera på vandringsguidens Youtube-kanal

Följ oss gärna på Youtube så missar du inte när vi släpper ett nytt avsnitt. På youtube hittar du även andra korta utbildningsfilmer som vi lägger ut. Ex hur du knyter dina vandringskängor med extra spänning över fotleden.