Dag 1:

Nu har äventyret börjat
När jag skriver det här sitter vi på tåget mellan Stockholm och Kiruna. Klockan är drygt halv tio på kvällen och vi har installerat oss i vår sovcupe. De senaste dagarna har varit hektiska, vi har gått igenom all packning och det lånade tältet har satts upp två grr.
Dagen idag har varit overklig, det är nu är det dags, vi ska äntligen iväg. Det började mindre bra, tåget var försenat drygt 1.5 h. För Andreas del blev detta en nervös väntan som spenderades med att skälla ut regeringen som inte ser till att tågen och rälsen fungrar. Vi betalar ju skatt och det är det minsta vi kan begära när vi försöker vara miljövänliga. Sent omsider kom i alla fall tåget och  vi tog våra supertunga ryggor (21 kg samt 9 kg) in på tåget och slog oss ner. Nu väntar lugnet och i morgon bitti är vi framme i Kiruna och då har vi också vår första tältnatt.
Aina, Andreas och Lene säger nu gott natt och skriver mer en annan dag.

Dag 2:

Vilken dag
Idag, onsdag har inte mycket gått vår väg. När vi vaknar inser vi att tåget är 3.5 h försenat. Vi missar därför bussen till Nikkaluokta samt båten som går 18.15. Det är nu kreativiteten och förmågan att omvärdera planer blir så viktigt. Jag och Andreas lider båda av detta och orosnivån hos oss är hög. Andreas vill hem och jag får ångest och undrar bara hur vi ska lösa det utan att bli allt för utmattade. Vi lär komma fram till Enoks sent i em/kväll och då behöver vi både äta och sätta upp tält. Sen ska vi med båten 09.15 och ska hinna packa ihop allt innan.
Ja, vi får ta det som det kommer och nu tänker jag sova på bussen.
skriver mer i morgon…