Dag 2

Det blev en vilodag idag. Ben och axlar fick återhämta sig och vi njöt av fjället. Vi hängde vi på fjällstationen och åt en riktigt god lunch. En perfekt promenad en vilodag är att utforska de sk jättegrytorna. De ligger ca 3 km från fjällstationen på leden mot Singi. Häftigt att se hur vattnet format berget, att få se en familj med ripor på nära håll och plocka hjortron.

På vägen dit passerade vi en av Dag Hammarskjölds meditationsplats. Det är lätt att förstå att han kunde finna ro på denna plats.

Kvällen ägnades åt funderingar kring vad och hur mycket vi ska bära med oss till toppen. Mobilerna och powerbanks laddades och vi somnade tidigt, lite nervösa trots allt.

Vi funderar även över om det är bäst att köra full gas på stormköket när man ska koka vatten eller om det är bättre att koka på lägre låga under lång tid. Vad förbrukar minst gas?

En annan diskussion som kommer upp är huruvida man ska sova utan kläder i en varmare sovsäck eller bylta på sig massa kläder i en tunnare sovsäck.

Vi jämför även för-och nackdelar med vårt kupoltält och grabbarnas tunneltält. Vi har lånat superfina tält; Akka Dome 3 och ett Hilleberg Nalo 2. Båda är enkla att sätta upp. Skönt att sitta i ett kupoltält men vi ser inte så många runt omkring oss. De flesta verkar köra tunneltält.

Slutsatser dag 2

  • Om det finns möjlighet ta en paus och kom ner i tempo.
  • Vi borde nog köpt dunsovsäckar då den äldre generationen fryser på natten.