Nu är anmälan för den 42:a upplagan av Linnémarschen öppen. Vandringen sker helgen den 28-29 april, och arrangeras av Hestra IF. Vandringsmiljön är traditionsenlig med Kype och Ymer på lördagen och en vandring som sträcker sig genom vackra Rya Åsar på söndagen.

– Det mesta är oförändrat sedan tidigare, säger Jan Hilding från arrangörsföreningen Hestra IF. Det finns banor för alla, från tillgänglighetsanpassad bana på 3 km till 2-dagarsvandringen på 57 km med tältövernattning, och man kan gå hur snabbt eller långsamt som man vill. Rutinerade deltagare kommer dessutom märka att vi i år satsar lite extra på bättre inramning vid start- och målområdet på Borås Arena.

En nyhet är att familjevandringen som tidigare kallades Adventure Walk har bytt namn till BT Familjeäventyr. Banan innehåller precis lika mycket äventyr som alltid och är perfekt för barnfamiljer.

Dagarna innan håller den internationella vandringsorganisationen IML sitt förbundsmöte i Borås. Förbundet består av delegater från 26 olika länder som nu samlas här.

– Det handlar om 70-80 IML-delegater från de olika nationerna som kommer hålla sitt förbundsmöte i tre dagar på Scandic Plaza. Förbundsmötet pågår onsdag till fredag och därefter kommer flertalet av delegaterna också att delta i marschen. Vi har sytt ihop ett program där vi även hoppas kunna visa upp det bästa av Borås, berättar Anna Lilja, projektledare Borås Convention Bureau.

– Det är väldigt betydelsefullt att IML håller sitt förbundsmöte här i Borås, menar Hilding. Linnémarschen har blivit ett internationellt arrangemang som växer alltmer och tack vare detta möte räknar vi med ett rekordstort antal internationella deltagare i år.

– Jag ser verkligen fram emot att vandra i år igen tillsammans med människor från hela världen, säger Stina Hallhagen, projektledare Borås TME. Jag hoppas att många tar tillfället i akt och att IML-delegaternas medverkan på plats gör att evenemanget på sikt får en ännu starkare internationell prägel. Internationellt är den stadsnära naturens möjligheter helt unika.

Mer information om Linnémarschen: linnemarschen.se

Bild och text från pressmeddelande från Borås TME.