För att inspirera ännu fler låter vi då och då våra läsare gästblogga och dela med sig av sina äventyr här på Vandringsguiden.se. Antingen bloggar de löpande eller så berättar de om ett specifikt vandringsäventyr. Vi tycker det är kul att följa och hoppas fler vill dela med sig av sina härliga vandringsberättelser…
I sommar och den kommande tiden följer vi med Sebastian på hans vandring. Sebastians stora plan är att vandra från Örkelljunga i Skåne till Vätterns norra strand eller en vandring på många mil. Han är dock väldigt öppen med att det viktiga är inte det fysiska målet utan resan. 

Här är Sebastians senasste uppdatering

Vidare bar det av mot Ekegården. Endast någon km att gå men vilket ställe! Var tvungen att även här stanna någon extra dag.

När jag hade smält denna underbara plats vandrade jag längst underbara stigar och skog i stekande hetta till en plats där jag skulle fylla på vatten som hette Timmershult men det var tyvärr så att markeringen även var borta här så jag missade både vattenhålet och sovplatser så jag fick ställa in siktet mot Knäred.

Kl 00.00 kom jag fram i Knäred och då kom även det efterlängtade sommarregnet! Det var helt underbart och gott doftar det också!
Jag vandrade runt och hittade en camping runt kl 02.00 och slog då upp tältet.
Dagen efter upptäckte jag att jag tältade precis vid Lagan! Då jag är förtjust i åar så var jag tvungen att stanna här i några dagar och utforska naturen. Här fick även mitt nyinköpta tält stå emot storm och ösregn och det höll bra.
Efter denna magiska plats fortsatte jag mot Mästocka och längst vägen blev jag bjuden på fika av ett par som berättade allt om Knäred och det var väldigt intressant att hör, det finns ju så mycket att höra på om vi.a Danska fall och freden i Knäred. Träffade även på en vandrare längst min väg, vi stod och talade en stund och efter ett tag var vi tyvärr tvungna att skiljas åt.

När jag kom till Mästocka blev jag även här förälskad i denna plats! Ett underbart vindskydd som låg vid en liten sjö.

Vidare fortsatte vandringen mot Assman och Gyltinge. Som de tidigare milen så gick man även här längst underbara gamla vägar som plötsligt leder in i en djup skog där man hux flux står öga mot öga med en älg!
När jag fortsatte mot Gyltinge så gick man genom ett underbart samhälle som heter Simlångsdalen, underbart ställe och det var faktiskt trevligt att gå genom ett mindre samhälle och träffa folk.
Väl framme i Gyltinge blev jag mottagen av en herre i 70-års ålder som berättade en massa om stället. Det visade sig att det en gång varit en camping men att folk fortfarande kom dit, jag blev visade till ett vindskydd där jag stannade någon natt.

Några dagar tidigare hade jag upptäckt att min blodsockerapparat gått sönder (är diabetiker) så jag var tvungen att ta mig till ett större apotek för att ordna en ny. Tur i oturen så hade jag blivit bekant med ett äldre par i 80-års ålder som skulle in  till Halmstad så jag följde med. Jag hade någon dag tidigare blivit vän med dem då vi började prata och ett, tu, tre började vi tala om gammal jazz och där fann vi varandra, talade om detta en hela afton vilket jag finner är underbart!

Vilken kontrast det var att komma till Halmstad!! Stress, folk i överflöd, trafik, hets, sådana saker som det är i städer men jag hade inget val utan det var bara att gå runt till de olika apoteken och leta rätt på en blodsockerapparat, det måste sett ut som Crocodile Dundee när jag gick genom Halmstad med hela min packning.
Efter tredje apoteket fick jag träff, de hade ingen maskin där men jag fick oerhört med hjälp att finna ett apotek som hade en, ett stort tack!!

Jag hittade en camping i denna staden som jag tog in på.
Senare på kvällen när jag gick runt på campingen så möts jag av en änglalik röst som följs av ett underbart gitarrspel. När jag hör sådana underbara saker så måste jag finna källan och denna gången var det inget undantag. Jag drog tom ännu mer av att finna källan till denna underbara musik då jag saknar min gitarr något otroligt! När jag fann dem så beundrade jag dem tills sången var slut och efter det började jag klappa, därefter var jag ju tvungen att fråga om jag kunde prova gitarren då det kliar enormt i mina händer efter att få spela och självklart så fick jag låna den! Spenderade aftonen med dessa underbara människor, vilka underbara människor det var! Jag blir rörd så jag får gåshud när jag träffar sådana underbara människor! Jätteroligt att våra vägar korsades och detta var pga min blodsockerapparat gått sönder.

Efter det min resa än en gång genom Halmstad (jättefin stad), längs cykelvägar och andra promenadstråk vandrade jag hjälp av GPS till ännu en camping där jag var tvungen att se fotboll. Här ju missat hela VM så jag var tvungen att se åttondelsfinalen.

En enorm kontrast att vandra längst kusten! Ska gå här lite till men sedan viker jag av mot skogen igen.