Ett av världens största vandringsevenemang arrangeras i Skåne, Sverige 2016. Det är faktiskt ganska coolt. Eurorando, ett kringresande vandringsevenemang som arrangeras vart femte år och varje gång på ny plats i Europa. Ägare till evenemanget är European Ramblers association, en paraplyorganisation för Europas vandringsföreningar. Hösten 2016 har man valt att förlägga evenemanget i Skåne efter att tidigare år ha varit i Frankrike, Tjeckien och Spanien.

-Kullaberg Photo Familjen Helsingborg

Foto: Eurorando

Eurorando äger rum den 10 – 17 september och vi kommer absolut vara där! Ingen av oss på Vandringsguiden har tidigare varit med på denna typ av arrangemang men detta tyckte vi verkar intressant och det är ju speciellt enkelt när det nu är i Skåne där vi själv bor.

Skåne har laddat för fullt och kommer under veckan att erbjuda mer än 80 dagsvandringar och till evenemanget har man dessutom adderat bussutflykter för den som vill ta en vilodag från vandringen samt en rad olika upplevelse och aktivitetspaket.

Flera av Skånes kommuner är engagerade för att planera och fixa. Vandringsleder ses över och fixas för att vara i bästa skick. Så det är roligt att arrangemanget kan ge även långsiktiga effekter genom att leder rustas upp. Det gillar vi.

Arrangörerna förväntar sig cirka 5000 deltagare från hela Europa.

Fullservice erbjuds av bokningsavdelningen på Eurorando. Deltagare kan boka in sig i ett av sex olika vandringspaket. Som har planerade vandringar och aktiviteter inom ett visst område i Skåne och med ett visst tema.  Du kan läsa mer om de olika paketen på Eurorandos hemsida.

Söderåsen Photo Familjen Helsingborg

Foto: Eurorando

Program för veckan är inte riktigt satt för alla aktivteter men vi kommer följa arrangemanget och planeringen under våren och sommaren. Så ni kommer kunna läsa mer om detta under kommande tid.

Några viktiga hållpunkter är:

10 september kl. 16.00
Invigningsceremoni för alla deltagare i Helsingborg med underhållning, aktiviteter och utställare.

Basecamp i Helsingborg
Det kommer finnas ett Basecamp i Helsingborg som skal vara öppet dagligen kl. 16-22. En mötesplats för deltagare under hela veckan. Där kommer finnas matförsäljning och det utlovas underhållning på kvällarna. Basecamp kommer finnas i Kärnanparken, Slottshagsgatan, Helsingborg.

Det kommer enligt info även finnas mindre basecamps i malmö, Kristanstad och Brösarp. Men här vet vi i dagsläget inte mycket mer.

17 september Kl. 14.00
Avslutningscermoni  med en stor fest för alla deltagare.  Musik, underhållning och mycket glädje utlovas!

Eurorando Skåne 2016

Foto: Eurorando