Vandringsguiden presenterar löpande intervjuer med intressanta friluftsprofiler och vandrare som kan inspirera andra. Målet med serien är att just inspirera och berätta om vandring och friluftsliv. I detta inlägg i serien om friluftsprofiler träffar vi Annette Spuhler som för många år sedan flyttade från Sverige för att bosätta sig i USA. Platsen hon numera bor på är Sedona i Arizona, en otrolig plats för vandringar. Där har Annette både guidat grupper men också själv vandrat mycket i de röda bergen! 

Namn: Annette Spuhler208117_5735133214_1843_n-2

Utbildning: Fitnessinstruktör

Friluftsmeriter: Trail guide. Kanotpaddling. Camping.

Senaste vandring/resa: Boynton Canyon, Sedona Arizona.

Största vandringsminne: Jag har många stora vandringsminnen, några av mina favoriter är Kungsleden i norra Sverige, Canyon de Chelly i Arizona, Long Canyon back country hake i Sedona och Bryce Canyon i Utah.

Varför vandrar du? Det är underbart att vara ett med naturen och låta kropp och själ återhämta sig från modern teknik. Men det är också för att det är spännande att upptäcka nya platser och trails.

PA244427Vad har du i topplocket? Pappersnäsdukar, trail mix, multikniv och plåster.

Vad brukar din packning väga? Troligen för mycket. Se nästa fråga.

Ditt bästa tips för packningen? Packa lätt! Finn lättviktskläder och lättviktsutrustning och fråga dig själv vad du verkligen behöver ta med dig.

Några snabba:
Stormkök eller öppen eld? Stormkök
Kängor eller stövlar? Beror på väder och var jag vandrar
Fjäll eller skog? Båda har sin charm
Tält eller vindskydd? Tält
Dunsovsäck eller syntetsovsäck? Syntet