vandringsleder i östergötland

Vandringsleder i Östergötland

Här hittar du info om vandringsleder i Östergötland

Östgötaleden

Östgötaleden är en samling av vandringssträckor av olika slag i Östergötland. Här finns det många km led att gå på i olika längder. Leden är indelade i etapper och du kan läsa mer om de olika etapperna på Östgötaledens hemsida. På Östgötaledens hemsida kan du även läsa om förslag på vandringturer längs leden.

Klosterleden

Klosterleden är en pilgrimsled som går mellan Alvastra kloster och Vadstena. Leden har fått sitt namn då den passerar hela 11 kloster längs vägen. Totalt är leden ca 250 km lång.  Vissa delar av leden går längs Östgötaleden. Finns möjlighet att övernatta på STF vandrarhem längs vägen om. Läs mer om leden och hitta kartor på Pilgrimscentrum.se

Franciskusleden

Franciskusleden är även det en Pillgrimsled som ansluter till Klosterleden vid Alvastra kloster. Leden går från Jönköping till Alvastra kloster och är totalt 93 km lång. Leden är uppdelad i 6 etapper och det finns många möjligheter till övernattning längs leden.  Leden har en väldigt informativ och bra hemsida där du hittar kartor och även förslag på dagsetapper.

Birgittaleden

En tredje pilgrimsled i Östergötland är Birgittaleden som sträcker sig mellan Linköping och Vadstena. Totalt är den 81 km led att vandra på . Leden är inte uppmärkt men går att vandra med hjälp av kartor och beskrivningar som Pilgrimscentrum i Vadstena har tagit fram.

Kortare dagsetapper i Finspång

Finspång kommun har listat ett flertal kortare vandringsleder i kommunen. Allt mllen 4-19 km som är etapper som kan vara passande för en endagsutflykt. Hitta listan på deras hemsida.

Omberg

På Omberg kan man vandra flera olika leder med olika längd. Kortaste är en handikapsanpassad runda på0,7 km och den längst är 27 km lång. Leden på 27 km är också en del av Östgötaleden. Kolla in Upplev Vadstenas hemsida där det finns massor av bra info om alla lederna.

Gruvmilen

Gruvmilen är en vandringsled i Finspång kommun och är ca 12 km lång. Bra för en kortare vandring en solig dag. Du utgår vandringen från Grytgöl vid Grytgöls IK.
Karta 

Vandringsleder nära Rimforsa och Liljeholmens herrgård

Runt om Rimforsa har Liljeholmens Herrgård tagit fram tre vandringsleder som alla passar bra för en endagsvandringar. Hallstadsrundan, Opphemsrundan och Tjärstadsrundan. De är 14-16 km långa och går igenom varierande natur. Liljeholmens Herrgård erbjuder vandringspaket för övernattning.  För att få  Läs mer  på Liljeholmens Herrgårds sida

Vångaleden och vandring i Vånga

Vångaleden är ca 1 mil lång och hittas väster om Vånga i Norrköping kommun. Finns mer info på Vångabygdens hemsida.

Har du något att lägga till?

Har du några fler tips, kommentarer eller frågor angående Vandringsleder. Använd kommentarsfältet nedan och lägg till det du tycker saknas. Eller tipsa om ditt favoritställe längs någon av lederna. Vi ser till att justera sidan löpande efter att ni kommer in med kommentarer. Tillsammans kan vi göra listan bättre och bättre.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *