vandringsleder öland

Vandringsleder på Öland

Här hittar du info om vandringsleder på Öland

Mörbylångaleden

Mörbylångaleden börjar i Färjestad och går söderut till Ottenby. Starten går vi Ölands turistbyrå precis vid brofästet och slutar lägligt vid vandrarhemmet i Ottenby.  Totalt är leden ca 83 km lång och är uppdelat i 5 etapper.Leden går först längs västkusten på ön för att sedan gå tvärs över ön och fortsätta längs östkusten men dock en bit in från havet. Leden är markerad med röda markeringar. Detaljerad beskrivning och bra info finns i Mörbylånga kommuns infoblad. Du kan även besöka cyklapaoland.nu där det finns mycket info om vandring på Öland samlad.

Mittlandsleden & Borg till Borg leden

Mittlandsleden är en ca 50km lång led i Kalmar län. LÄngs leden kan man gå förbi både Ölands största fornborg (Gråborg) och åsar. Finns flera delströckor som man kan vandra men också slå ihop för att få en längre vandring. Ismanstorps borg är också en intressant historisk plats som man kan pasera på en vandring på Mittlandsleden.

Gråborg–Jordtorpsåsens parkeringsplats: 4,3 km
Karum–Ismantorps borg: 7,1 km
Vanserums malm–Gråborg: 7,0 km
Ismantorps borg–Vanserums malm: 9,2 km
Ismantorps borg–runsten–vanserums malm: 17,0 km.

Har du något att lägga till?

Har du några fler tips, kommentarer eller frågor angående Vandringsleder. Använd kommentarsfältet nedan och lägg till det du tycker saknas. Eller tipsa om ditt favoritställe längs någon av lederna. Vi ser till att justera sidan löpande efter att ni kommer in med kommentarer. Tillsammans kan vi göra listan bättre och bättre.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *