vandringsleder i dalarna

Vandringsleder i Dalarna

Här hittar du vandringsleder i Dalarna

Fulufjället

Fulufjället är en vacker fjällnationalpark där finns ca 14 mil vacker vandringsled. Det finns stugor i området för övernattning. I området hittar du även Njupeskär där man kan skåda Sveriges högst vattenfall på 93 m. Tänk på att det är endast snöfritt i området runt juni-september med variationer över åren.

Infoblad med karta och turförslag.
Du kan även få karta på Naturum i nationalparken eller maila dem så skickar de en karta till dig, naturum.fulufjallet@lansstyrelsen.se. Du kan även läsa mer på deras hemsida.

Sälenfjället

Det finns mängde av vandringsleder i området runt Sälen. precis som de flesta lederna i Dalarna passar det bäst att vandra här i juni-sept. 

Vandra i Sälenfjällen
Här är en hemsida som har en massa bra ledbeskrivningar 

Vasaloppsleden

Varför inte vandra vasaloppet? Längs vasaloppsleden som går stora delar av den klassiska sträckan på 9 mil kan du göra just det. Vandringsleden är lite mer än 90 km lång om du går hela sträckan. Det finns 8 kojor längs vägen som är övernattningsstugor där man kan bo mot en frivillig mindre avgift på några tior. Leden är utmärkt med oranga skyltar.

Grövelsjöfjällen

Grövelsjöfjällen hittar du nära den norska gränsen ca 38 km norr om Idre. En av Sveriges sydligaste fjällområden. Här finns det massa fin natur att uppleva.

I området hittar du bland annat en populära STF anläggningen STF Grövelsjön Fjällstation men det finns även andra boende och stugor i området. Både andra STF anläggningar men också andra aktörer.
Här hittar du en massa bra förslag på turer i området

LÅngfjället

Långfjällets naturreservat ingår i Grövelsjöområdet. Här kan du läsa med om naturreservatet och även se en folder om området med vindskydd och leder utmärkta

Har du något att lägga till?

Har du några fler tips, kommentarer eller frågor angående Vandringsleder. Använd kommentarsfältet nedan och lägg till det du tycker saknas. Eller tipsa om ditt favoritställe längs någon av lederna. Vi ser till att justera sidan löpande efter att ni kommer in med kommentarer. Tillsammans kan vi göra listan bättre och bättre.

2 Kommentarer

 1. Karl-Erik Abrahamsson

  Södra Kungsleden .
  Med start i Sälen förbi Grövelsjön och vidare upp genom Dalafjällen in i Härjedalen.

  Svara
 2. Emma Persson

  Hej finns det en led som är lik jämtlands triangel?

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *