vandringsleder blekinge

Vandringsleder i Blekinge

Är du ute efter att hitta bra vandringsleder i Blekinge?Här följer våra tips!
Har du några andra får du mer än gärna kontakta oss så lägger vi till dessa! Eller skriv i kommentarerna nedan.

Blekingeleden

Blekingeleden är totalt 270 km lång och sträcker sig mellan Sölvesborg i väst till Bröms i öst. Leden är utmärkt med oranga markeringar och i Sölvesborg ansluter leden till Skåneleden. Leden är uppdelad på 12 kartor i A4-format som går att köpa på turistbyråar i området. Leden går igenom flera kommuner och varje kommun beskriver sina delar på sina respektive hemsidor. Men du hittar även en massa bra info om leden på Blekingeledens hemsida

Hobyleden

Hobyleden är en liten vandringsled på 18 km i området runt Bräkne-Hoby. Leden går runt så det är lätt att börja och sluta på samma ställe för exempelvis en dagsvandring. Leden går genom åkermark, skog och vid sjöar. Karta över leden finns uppsatt längs leden.  Finns väldigt kort men lite mer info om leden på Ronnebys kommuns hemsida

Vildmarksleden

Vildmarksleden i Blekinge är 60 km lång och tillåter både vadnring, cykling och ridning. Leden är utmärkt med blått och det finns möjlighet till övernattning.

 

Karlsnäsleden

Sugen på en dagsutflykt så kanske Karlsnäsleden kan vara intressant. Den är 15 km lång och sträcker sig mellan Ronneby och Karlsnäsgården. Mer om denna led finns att läsa hos Ronneby kommun.

Sölvesborgsleden

Sölvesborgsleden är 8 km lång och är alltså inte så lång att man kan göra någon dagsvandring. Det bör ta under 2 timmar att gå denna men det kan vara en trevlig liten tur ändå. 

Har du något att lägga till?

Har du några fler tips, kommentarer eller frågor angående Vandringsleder. Använd kommentarsfältet nedan och lägg till det du tycker saknas. Eller tipsa om ditt favoritställe längs någon av lederna. Vi ser till att justera sidan löpande efter att ni kommer in med kommentarer. Tillsammans kan vi göra listan bättre och bättre.

4 Kommentarer

 1. Tatiana Moran

  Jag har fått fram två olika Blekingeleden, en som börjar i Boafall – Fritzatorpet,osv och en annan som börjar i Sölvesborg. Varför är det så?

  Svara
 2. Hasse Christiansen

  Förslag till kartor och beskrivning

  Svalemåla leden
  Kamra stigen/leden
  Garnanäsleden
  Laxaleden
  Lyckå leden
  Bastasjö

  Svara
 3. Ditte Palm

  Hej!
  Era uppgifter om Blekingeleden stämner varken överens med numreringen eller namn på platser med dem i boken ”Vandra Blekingeleden”. Förvirrande.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *