Vandringsleder i Blekinge

Är du ute efter att hitta bra vandringsleder i Blekinge? Här följer våra tips! Har du några andra får du mer än gärna kontakta oss så lägger vi till dessa!

Blekingeleden

Blekingeleden är totalt 255 km lång och sträcker sig mellan Sölvesborg i väst till Bröms i öst. Leden är utmärkt med oranga markeringar och i Sölvesborg ansluter leden till Skåneleden. Leden är uppdelad på 12 kartor i A4-format som går att köpa på turistbyråar i området. Leden går igenom flera kommuner och varje kommun beskriver sina delar på sina respektive hemsidor. 

Blekingeleden i Olofströms kommun
Etapp 1: Bofall-Fritzatorpet, 13 km (kan anslutas från Sölvesborg)
Etapp 2: Fritzatorpet-Slagesnäs, 11 km
Etapp 3: Slagesnäs – Angölsmåla, 22 km

Blekingeleden i Karlshamns kommun
Etapp 4: Mörrumsån-Långasjönäs, 16,5 km
Etapp 5: Långasjönäs-Järnavik, 30 km

Blekingeleden i Ronnebys kommun
Etapp 6: Järnavik-Ronneby, 21 km
Etapp 7: Ronneby-Skärsviken,  21 km
Etapp 8: Skärsviken-Alljungen, 30 km

Blekingeleden i Karlskrona kommun
Etapp 8: Skärsviken-Alljungen, 30 km (både Ronnebys & Karlskronas kommun)
Etapp 9 Alljungen – Mörtsjöåsen, 23 km
Etapp 10 Mörtsjöåsen – Älmtasjön, 9 km
Etapp 11 Älmtasjön – Kristianopel, 26 km
Etapp 12 Kristianopel – Bröms, 9 km

Turistbyrån i Karlshamn har tagit bort infobladen om etappern på sin hemsida då de inte är helt uppdaterade och inte helt tillförlitliga enligt Turistbyrån själv. Dock skickar de dem gärna till en eller så hittar ni dem på följande länk. Men observera alltså att de inte är helt tillförlitliga och vi har inte själv haft möjlighet att kontrollera.

Infoblad om etapperna på Blekingeleden (inte uppdaterade men vi har inte lyckatshitta de nya vilket vi jobbar på)

Hobyleden

Hobyleden är en liten vandringsled på 18 km i området runt Bräkne-Hoby. Leden går runt så det är lätt att börja och sluta på samma ställe för exempelvis en dagsvandring. Leden går genom åkermark, skog och vid sjöar. Karta över leden finns uppsatt längs leden. 

Vildmarksleden

Vildmarksleden i Blekinge är 60 km lång och tillåter både vadnring, cykling och ridning. Leden är utmärkt med blått och det finns möjlighet till övernattning.

 

Karlsnäsleden

Sugen på en dagsutflykt så kanske Karlsnäsleden kan vara intressant. Den är 15 km lång och sträcker sig mellan Ronneby och Karlsnäsgården. Mer om denna led finns att läsa hos Ronneby kommun.

 

Sölvesborgsleden

Sölvesborgsleden är 8 km lång och är alltså inte så lång att man kan göra någon dagsvandring. Det bör ta under 2 timmar att gå denna men det kan vara en trevlig liten tur ändå.  Karta över Sölvesborgsleden

Har du något att lägga till?

Har du några fler tips, kommentarer eller frågor angående Vandringsleder. Använd kommentarsfältet nedan och lägg till det du tycker saknas. Eller tipsa om ditt favoritställe längs någon av lederna. Vi ser till att justera sidan löpande efter att ni kommer in med kommentarer. Tillsammans kan vi göra listan bättre och bättre.

3 Kommentarer

 1. Belinda charleton

  Do you happen to have these maps, information etc in English. We will be in Blekinge in April for a week mainly to visit where my family came from. Tak

  Svara
  • Jenny på Vandringsguiden.se

   Hi Belinda!

   What maps are you referring to?
   We do not have any maps in english but I would contact the tourist office if I were you.

   Svara
 2. Daniel ottosson

  Hej!

  Ni vet väl om att det är nya kartor för Blekingeleden nu och att den information ni har på den här sidan behöver uppdateras?

  Med vänliga hälsningar
  Daniel Ottosson
  Olofströms kommun

  Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *