Vandringsleder i Blekinge

Är du ute efter att hitta bra vandringsleder i Blekinge? Här följer våra tips! Har du några andra får du mer än gärna kontakta oss så lägger vi till dessa!

Blekingeleden

Blekingeleden är totalt 255 km lång och sträcker sig mellan Sölvesborg i väst till Bröms i öst. Leden är utmärkt med oranga markeringar och i Sölvesborg ansluter leden till Skåneleden. Leden är uppdelad på 12 kartor i A4-format som går att köpa på turistbyråar i området. Leden går igenom flera kommuner och varje kommun beskriver sina delar på sina respektive hemsidor. 

Blekingeleden i Olofströms kommun
Etapp 1: Bofall-Fritzatorpet, 13 km (kan anslutas från Sölvesborg)
Etapp 2: Fritzatorpet-Slagesnäs, 11 km
Etapp 3: Slagesnäs – Angölsmåla, 22 km

Blekingeleden i Karlshamns kommun
Etapp 4: Mörrumsån-Långasjönäs, 16,5 km
Etapp 5: Långasjönäs-Järnavik, 30 km

Blekingeleden i Ronnebys kommun
Etapp 6: Järnavik-Ronneby, 21 km
Etapp 7: Ronneby-Skärsviken,  21 km
Etapp 8: Skärsviken-Alljungen, 30 km

Blekingeleden i Karlskrona kommun
Etapp 8: Skärsviken-Alljungen, 30 km (både Ronnebys & Karlskronas kommun)
Etapp 9 Alljungen – Mörtsjöåsen, 23 km
Etapp 10 Mörtsjöåsen – Älmtasjön, 9 km
Etapp 11 Älmtasjön – Kristianopel, 26 km
Etapp 12 Kristianopel – Bröms, 9 km

Turistbyrån i Karlshamn har tagit bort infobladen om etappern på sin hemsida då de inte är helt uppdaterade och inte helt tillförlitliga enligt Turistbyrån själv. Dock skickar de dem gärna till en eller så hittar ni dem på följande länk. Men observera alltså att de inte är helt tillförlitliga och vi har inte själv haft möjlighet att kontrollera.

Infoblad om etapperna på Blekingeleden

Kartblad går även att köpa och få hemskickat i brevlådan. Se mer info på kommunens hemsida.

Hobyleden

Hobyleden är en liten vandringsled på 18 km i området runt Bräkne-Hoby. Leden går runt så det är lätt att börja och sluta på samma ställe för exempelvis en dagsvandring. Leden går genom åkermark, skog och vid sjöar. Karta över leden finns uppsatt längs leden. 

Vildmarksleden

Vildmarksleden i Blekinge är 60 km lång och tillåter både vadnring, cykling och ridning. Leden är utmärkt med blått och det finns möjlighet till övernattning.

 

Karlsnäsleden

Sugen på en dagsutflykt så kanske Karlsnäsleden kan vara intressant. Den är 15 km lång och sträcker sig mellan Ronneby och Karlsnäsgården. Mer om denna led finns att läsa hos Ronneby kommun.

 

Sölvesborgsleden

Sölvesborgsleden är 8 km lång och är alltså inte så lång att man kan göra någon dagsvandring. Det bör ta under 2 timmar att gå denna men det kan vara en trevlig liten tur ändå.  Karta över Sölvesborgsleden

Har du något att lägga till?

Har du några fler tips, kommentarer eller frågor angående Vandringsleder. Använd kommentarsfältet nedan och lägg till det du tycker saknas. Eller tipsa om ditt favoritställe längs någon av lederna. Vi ser till att justera sidan löpande efter att ni kommer in med kommentarer. Tillsammans kan vi göra listan bättre och bättre.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *