I veckan har vi anordnat en vandring för ett företag som ville ha kick off med sina anställda. Litet företag med totalt 6 anställda. Vi bestämde oss snabbt för att köra vandringen i Söderåsens nationalpark och med övernattning vid Svartesjön. Vi parkerade och började vandringen på nationalparkens parkering inne i Röstånga. Ditt kan man även åka med bussen som stannar vid bensinmacken. Vi gick först på etapp 5 på Ås- till åsleden på skåneleden. När vi väl kom till Skäralid och Kopparhatten lagade vi lunch uppe på Kopparhatten. Deltagarna fick själv laga lunch på stormkök. Vi lagade Grönskasgryta med Pesto från Kokbok för friluftskockar.
Efter en härlig lunch i solen uppe på Kopparhatten fortsatte vi vandringen längs etapp 4 på samma led mot svartesjön. Det blev en ganska lagom lång vandring. Trots att vi började vandringen vvid 10.00 var vi framme tidigt där vi tänkte så läger så det fanns gott om tid för att skapa en lägerplats som också är en bra aktivitet för att träna samarbete i en grupp. Målet var att hitta en lägerplats längs sjön, slå upp ett vindskydd med hjälp av en presenning och surr samt skapa en lägereld och samla ved.
Som ofta blev det en bra uppgift att lösa uppgoften med att sätta upp ett vindskydd. Hur skall det göras? vad är en bra konstruktion? Det finns ofta många idéer och tankar och för att det ska bli ett bra vindskydd för övernattning krävs det att man kommer överens om en lösning. Även uppgiften med att göra upp eld och vad som är bra ved blev en diskussion. Vissa tyckte att bränna granris var bra ved medan andra tyckte att de behövde skaffa mer ordentlig ved. Ett vanligt fel är att många underskattar behovet av mängden ved som krävs för att hålla igång en eldstad en hel kväll. Speciellt när vi som denna gång skulle laga vår middag på elden och det krävdes ordentlig glöd.
Till middag grillade vi revbenspjäll, majskolvar och bakad potatis och det blev en trevlig kväll framför lägerelden. Dagen efter åkte vi tillbaka till Malmö med ett glatt och nöjt gäng.