Helgen den 28-29 april 2018 välkomnar Hestra IF och IK Ymer dig till den 42:a upplagan av Linnémarschen, en vandring i det vackra naturreservatet Rya Åsar som besöktes av Carl von Linné år 1746

Vandringsmiljön är traditionsenlig med sträckorna Kype och Ymer på lördagen och en vandring som sträcker sig genom vackra Rya Åsar på söndagen. Det finns banor/vandringssträckor för alla.  Allt från en tillgänglighetsanpassad bana på 3 km till 2-dagarsvandringen på 57 km med tältövernattning.  Man kan gå hur snabbt eller långsamt som man vill. :0)

 

Kort film om Linnémarschen

Linnémarschen även för barnfamiljen

En nyhet är att familjevandringen som tidigare kallades Adventure Walk har bytt namn till BT Familjeäventyr. Banan innehåller precis lika mycket äventyr som alltid och är perfekt för barnfamiljer. Dvs det finns även saker för barnfamiljen att göra på detta arrangemang. Vi har inte själv deltagit men det låter spännande.

 

Olika sträckningar

  • 57 km 2 dagars med övernattning i tält (alla åldrar)
  • 42 km Marathon Walk (alla åldrar)
  • 21 km Kype-Ymer, 21 km Rya-Åsar
  • 10,5 km Kype och 10,5 km Viskan
  • 8 km Tillgänglighetsbana, 3 km Tillgänglighetsbana

Läs mer på Linnemarschens hemsida

Anmälan

Föranmälan är möjlig fram till 20 april. Anmälan görs på Linnemarschens hemsida. Men det är även möjligt att anmäla sig på plats till majoriteten av alla sträckor. Doxk mot en något högre avgift än föranmälan.

Anmäl dig på Linnemarschens hemsida

Många internationella deltagare

Linnémarschen är sedan 2012 medlem i den internationella vandringsorganisationen IML. Organisationen kvalitetssäkrar vandringsevent världen över och ställer särskilda krav såväl på arrangemanget som för vilka sträckor som ska uppnås av deltagarna för olika typer av utmärkelser. För att bli en International Walker, och därkrävs att man går minimum 20 km per dag i två dagar.

I år i samband med Linnémarschen håller den internationella vandringsorganisationen IML sin årliga kongress i Borås. Detta har gjort att intresse varit extra stor vilket visar sig  i antalet anmälda internationella starter som redan är uppe i närmare 950. Något som än så länge endast överträffas av siffrorna från succéåret 2016.

(Bild och delvis text är hämtad från pressrelease från Borås Turism)