Välkommen till Inspirationsföreläsning i Malmö om vandring i Nepal

The Search ® Adventures

Vandring i Nepal

Den 01 november är det så dags för vår 4:e expedition till Mt Everest basläger.

Nepal är skådeplatsen för oändligt mycket upplevelser och äventyr. Människorna, kulturen, klimatet och gästvänligheten gör att vi återvänder år efter år. Allt började 1998 då jag besökte Nepal för första gången. Intrycken från de trånga gränderna i Thamels kvarter, templen på Durbar Square och den mytomspunna staden Bakthapur med sina vackra tegelbyggnader och Newari arkitektur. Allt gick bara rakt in i hjärtat. Vi gav oss av på vandring den gången. Till Poon Hill nordväst om Phokara där jag fick se Annapurna’s 8000 meters berg torna upp. Magiskt.

Flera gånger har vi vandrat upp Khumbudalen från den legendariska Tenzig Hillary-flygplatsen i Lukla belägen på en klippavsats 2850 meter upp bland bergen. Nervkittlande landning och en underbar känsla att stiga ur den lilla Twin Ottern från Yeti Airlines. Nu börjar en av världens mest spektakulära vandringar. Upp till Namche Bazaar, “Staden bland molnen”, Sherpafolkets huvudstad. Härifrån går leden vidare mot Tengboche och det vackra tibetanska klostret beläget på nära 4000 meters höjd. Vi har jakar som hjälper oss med att transportera vårt baggage och bjällrorna klonkar dovt när dom kommer på rad. Tålmodigt och stabilt går dessa vackra djur upp till 5000 meter. Vi börjar känna av höjden och vårt tempo är lågt.

Expedition till Mt Everest basläger

Vi passerar Dinboche, Lobuche och till slut kommer vi fram till Gorak Shep, den sista utposten innan vi når Mt Everest balsäger. Syrehalten är under 50% mot havsnivån. Varje steg känns, men vi är väl acklimatiserade. Nu uppfyller vi drömmen att stå vid foten av världens högsta berg. Chomolungma (Världens moder) Mt Everest. 8848 meter över havet.

Efter att vi också bestigit Kala Patthar vänder vi tillbaka samma väg vi kom. Men för varje höjdmeter vi går nedåt desto piggare och upprymda blir vi av den ökade syrehalten.

Vandringen gör vi på 16 dagar och vi har ett par dagars extra tid om väder eller höjdsjuka skulle bli ett problem. Hela turen är 21 dagar lång.

The Search ® Adventures planerar in gott om tid. Vi besöker unika platser och människor. Ram Silwal som är delägare i företaget kommer från Dhadhing i Nepal och har varit ansvarig för alla våra turer sedan 2007. 2011 guidade vi Nikon Sverige på en fotografisk expedition till Namche Bazaar, en upplevelse som rankas som en av deras bästa fotoexpeditioner.

2016 besteg vi Island Peak i samband med vår expedition till baslägret.

Volontärprojektet SEEDS

Eftersom vi är djupt engagerade i Nepal arbetar vi aktivt med olika projekt i landet. Vi planterar träd, arbetar med återvinning och utbildningsprogram (SEEDS) för unga som bor på landsbygden.

Vi bedriver äventyrsskola där flera Svenska folkhögskolor skickar sina elever för att få guideutbildning. Detta gör vi på Royal Beach Camp vid floden Trisulis sandbankar 6 mil väster om Katmandu.

Inspirationsföreläsning i Malmö om vandring i Nepal

Inspirationsföreläsning i Malmö 11/1 2018

Den 11 januari 2018 kommer vi hålla en Inspirationsföreläsning i Malmö om vandring i Nepal.

Nepals ambassad i Köpenhamn tillsammans med Nepals turistbyrå har bett oss att arrangera vår föreläsning i Malmö.
Vi valde St Gertrud som en lämplig plats och hoppas att vi kan locka 60-70 personer denna kväll. Vi tar 20 SEK i inträde och pengarna går direkt till vårt SEEDS-projekt i Nepal. Nepals Ambassadör kommer berätta om arbetet efter jordbävningen 2015 och hur viktig turismen är för Nepal. Det är ett säkert och bra land att vara turist i.

Vi följer upp med 30 minuters bildvisning om att vandra i Nepal och visar många bilder från Everest basläger vandringen 2016.

Vi kommer också berätta om vårt volontärprojekt SEEDS som verkar för att unga ska utbilda sig och lära sig att odla ekologiskt, ta hand om sin omgivning och återvinna sopor, lära sig engelska och börja jobba inom bl.a. turism.

Det blir en underbart varm och intressant kväll.

Välkommen!
/Fredrik

Anmäl dig till föreläsningen här! 

Vårt Team:
Läs om teamet

Inspirationsföreläsning i Malmö om vandring i Nepal
Inspirationsföreläsning i Malmö om vandring i Nepal