Läste idag på di.se om en av ”världens dyraste julklapp” nämligen en vandringsresa med Ola Skinnarmo till Nordpolen.
Man skulle tänka sig att en av världens dyraste resor skulle vara en resa till et riktigt lyxhotell men denna gången skriver tidningen om att tälta på Nordpolen.
Resan arrangeras av Olas Skinnemos expeditionsresor och verkar vara ett riktigt äventyr som såklart lockar oss med äventyrslust. Men på denna resan är det inte bara erfarna vandrare som följer med utan resan säljs till vem som helst som kan tänka sig betala de 340 000 kr som äventyret kostar. Då ingår en testvandring i svenska fjällen först vilket verkar klokt. Jag har ju själv lärt mig att det är bra att testa deltagarna i en expedition innan man ger sig ut. Och det är ju ännu viktigare om expeditionen går till en så avskild plats som nordpoolen där det inte finns något hotell eller vandrarhem i närheten.

Jag har inte tidigare hört om företaget Expeditionsresor  men de verkar ha många spännande resor för den som kan tänka sig betala lite mer för resorna. De har erfarna guider som Ola Skinnarmo och Renata Chlumska för att nämna någon.

Läs artikeln på di.se

Läs och bli inspirerad till nya resor på Expeditionsresors hemsida