Under 2019 kommer vi ha ett riktigt härlig gäng med gästbloggare här på Vandringsguiden. Vi har valt att ta in gästbloggare just för att visa på bredden och visa att vandring är för alla. Vi är många som älskar att vandra och vi gör det av olika anledningar.

Denna gången skall i få inte bara följa med en vandrare utan ett helt gäng vandrande tjejer som har gjort det till en härlig tradition at vandra ihop. Detta är tolvte! året de vandrar ihop. De verkar ha en super härlig energi och mycket roligt ihop på sina vandringar. Håll till godo och följ med på deras äventyr som de gav sig ut på i år. Kanske det kan inspirera dig att dra ihop ett glatt gäng av gamla eller nya vänner och planera en vandring ihop.

I detta inlägget skall de få presentera sig lite mer
Så här skriver de:

Ett härligt gäng på äventyr

I Februari, när det är som snöigast och kallast plingar det alltid till i våra mobiler.- Hej fjällkullor! Det börjar dra i vandrarådran. Är ni på hugget att börja planera?, kan det stå- Vem avsändaren är kan vara lite olika, men alla är lika snabba att haka på. Yes! Vart vill vi i år? 

Vilka vi slutligen blir har alltid varit lite olika, men själva Vandringen är nu inne på sitt 12:te år. Vandringen själv är sin egen reseguid.  Från början är vi 3 Dalkullor som började fjällvandra tillsammans för att vi just ville upptäcka vandringen i fjällmiljön och det blev ett bra koncept. Alla har inte varit med alla år kan vi säja. Några år har vi haft lite gästvandrare. Fördelarna med att vandra i grupp är tryggheten, visheten och styrkan. När någon är trött är någon annan pigg. När någon är orolig är någon vis & när någon surar är någon annan glad. Vi är bra på olika saker; boka resa, hitta tältplats, laga mat, hålla trevliga samtal, kartan, sjukvård och vad mera man kan behöva under en tur. Är vi flera så finns det även alltid någon att gå med. I år består Gruppen av Karin hon som alltid ler, Helena Duracellkaninen, Isabelle Rookie och Jessica Stjärnskottet som är ny för i år. Diakonen, Bambi och Örnen hade andra upptåg och kanske möter ni dem någon annan gång.

Vandringsprofil: Helena Hedström

Friluftsmeriter:
Uppväxt med skogen som närmaste granne, semester uppe i Fäbodmiljö sedan barnsben och Lingonplockande föräldrar. Scouterna, Folkhögskolans Friskvårdslinje i Hampnäs med både Sommar och Vinterturer på schemat. Vandrat i Norska/Svenska varje år Fjällen sedan 12 år tillbaka med fjällkullo gänget.

Namn: Helena Hedström

Största Vandringsminne:
När Karin och jag för första gången vågade oss igenom Sarek.

Varför vandrar du?
Jag älskar att vara i rörelse och med naturen under fötterna känns det som det inte behövs så mycket mera. Vandra Äta Sova Repeat Vandra Äta Sova Reapet. Avbrott i vardagen. Tid för återhämtning.

Vad har du i topplocket?
Mina buffar och Mössor som jag älskar, skal eller regnjacka och vantar.

Vad är din favorit friluftspryl?
Mina handledsvärmare

Dina bästa packningstips:
Fuska inte med packningen. Va lite nördig. Packa sådant du är bekväm med att ha på dej och som du vet funkar för just dej. Packa aldrig något nytt. Packa ner något oväntat som Oliver, Soltorkade tomater eller annat salt och smakrikt som du tar upp när orken tryter för dej eller dina vandringsvänner.

Vandringsprofil: Isabelle Olsson

Friluftsmeriter:
-Kepler Track, Nya Zeeland
– Tongariro crossing – Nya Zeeland
– Kebnekaise
– Besseggen
– Helags/sylarna

Största vandringsminne?
Alla vandringar har sin charm men tänker främst på min första flerdagarsvandring, Kepler Track på Nya Zeeland. Skrattar ofta nu i efterhand när jag tänker tillbaka på hur oförberedda vi var. Alldeles för mycket packning och kängor som jag knappt hade gått. Men naturen, utsikten, bergen, skogarna gjorde att alla krämpor och skavsår bleknade. Minns speciellt en dag då vi var otroligt trötta efter många timmars vandring och fick se, när vi kom fram till stugan vi skulle bo i för natten, att det fanns en fin strand med klarblått vatten med berg runt om. Euforin var total och vi satt oss på stranden och firade livet med en snickers. Det krävs inte så mycket för att energin och humöret ska stiga när man är på vandring. 

Varför vandrar du?
Jag älskar att vandring är så enkelt och lättillgängligt men att man ändå kan få äventyrskänsla i form av dramatiska vyer och naturupplevelser.
Vandring är för mig ett sätt att rensa tankarna och fylla på med ny energi, få nya tankar och perspektiv på saker. 

Vad har du i topplocket?
I mitt topplock hittar man oftast en kaffemugg, ficklampa och en huvudbonad av något slag. 

Vad är din favorit friluftspryl?
Mitt friluftskök. 

Packningstips?
-Det är en fin balansgång mellan att inte packa för mycket med ändå känna sig trygg med att ha med sig vad man behöver. Ta tex inte med flera tröjor med samma funktion utan försök tänk till och ta med plagg som kan tjäna på olika vis.
-dela in packningen i påsar så att du lätt hittar tex mat, sovkläder osv. 
-Packa ned snacks så att det är lättillgängligt när du vandrar. I tex jackfickan eller i en ficka på ryggsäckens höftrem. 

Vandringsprofil: Jessica Brännkärr

Friluftsmeriter:
utbildad gymnasielärare i idrott där teoretisk samt praktiskt friluftsliv (sommar som vinter) ingick. Mellan 2005-2015, tillsammans med lärarkollegor och elever, arrangerat och genomfört fjällturer i Dalarna, Jotunheimen i Norge, Jämtlandsfjällen liksom Kebnekaise. 

Största vandringsminne:
Då jag för första gången klättrade över Besseggen med alldeles för tung packning som satte balansen ur spel, i dimma och regn – fullt medveten om att stup fanns på båda sidor. Jag fick arbeta mentalt med mig själv: rädsla är bra och väsentligt, om en människa skall ha en möjlighet att vara modig. 

Varför vandrar du?
För att få ”möta mig själv” och utvecklas som människa, få komma tillbaka till människans ursprung och naturen, och sist men inte minst, bara ”vara” och få lära känna mina medvandrare. 

Vad har du i topplocket?
Det som behövs för välmående i olika situationer: förstärkningsplagg, Jägarblandning och “medicinpåse” med div. innehåll. 

Vad är din favoritfriluftspryl:
E.g. flera men det jag alltid har med: ett enkelt bomullsörngott som inte prasslar och kan fyllas med klädesplagg. Jag kan inte sova utan en kudde! 

Dina bästa packningstips:
Att innan tur tänka dig in i turens dagliga skeenden och därmed bästa placeringen för dina saker så du enkelt kommer åt dem under dagen.

Vandringsprofil: Karin Jobs Munters

Friluftsmeriter:
Har vandrat varje sommar i 12 år i Svenska och Norska fjäll tillsammans med tjejgänget i olika konstellationer. Bestigit Kebnekaise, Syltoppen, Helags, Gaustatoppen, Galdhöpiggen och Besseggen. Har även vandrat i Toscana på vandringsleder kring Cinque terrebyarna. En vintertur på skidor med tält har jag lyckats få till också. Annars är skidåkning, cykling och löpning i naturen ett stort intresse hos mig.

Största Vandringsminne:
När Helena och jag stretat oss uppför Låddepakte i Sarek och vänder oss
om och ser ner i Rapadalen över det fantastiskt vackra Rapaälvsdeltat. Det var en ljuvlig stund. Många minnen gällande strapatser har det också varit, som när vi tappat bort oss i dimma och när vi halvt blåst bort i storm.

Varför vandrar du?
Vandring är det optimala sättet för mig att få sinnesfrid. Dels att få vistas i vacker miljö, känna frihetskänslan, att få uppleva äventyret att få klara sig själv i naturen och att få jobba med kroppen. Jag mår som bäst i detta sammanhang…att vandra är nog som en drog för mig ��

Vad har du i topplocket?
Ett litet apotek, compeed-plattor, skavsårsplåster m.m och toapapper.

Vad är din favorit friluftspryl?
Kåsan

Dina bästa packningstips:
Att ha förstärkningsplagg för kyla och regn lätt tillgängligt i ytter/sidofack så att man snabbt kommer åt vid väderomslag. Se till att axelremmar och höftbältet sitter rätt mot kroppen innan man drar iväg för bästa komfort på vandringen.

Ska bli kul att få läsaom deras resa

Vi på vandringsguiden.se tycker det skall bli så kul att få läsa om deras vandring i år. Och blir själva inspirerade att samla vänner och planera ihop. Som de själv skriver kan de ge en bra trygghet men också en styrka att vandra i grupp. Så håll utkik för deras inlägg om deras resa kommer inom kort.