Jag gillar vara ute och sova i naturen även på hösten och vintern men jag ger mig ofta inte ut när det är många minusgrader. Tycker min -18 sovsäck är varm och god vis nollsträcket och tror inte jag hade uppskattat att sova när det är riktigt riktigt kallt. Men Det är det många som gör! jag har vänner som ger sig ut och vandrar i fjällen när det är fullt med snö och det är många som bestiger berg mm där det är riktigt kallt. Då vill man ju verkligen sova varm utan risk att frysa.

En av  gold awards i Outdoor Industry award 2015 har tagit fram en produkt som de säger ger en behaglig sovtemperatur under extrema väder och kyla ner till -30 grader. Produkten är ett komplett system för att sova inkluderande både liggunderlag, sovsäck och tält/bivack i ett. Den är gjord för en person och väger ca 5 kg. Speciellt gjord för ex bergsbestigare. Det som juryn tyckte var nytt i produkten var att produkten just tog ett helthetsgrepp på alla delar som behövs för att sova varmt och skönt

It’s the first system to consider all factors affecting sleeping outside in all weather conditions and adapt them to each other accordingly.

Produkten är ännu inte ute på marknaden men sägs att det skall börja säljas under 2016. Företaget bakom produkten är Polarmond

Spännande inovation och jag är absolut nyfiken på produkten även om jag inte har någon bestigning av Mount Everest eller liknande planerad….:0)

Läs mer på Polarmons hemsida

Läs mer om Outdoor Industry award