Hello Nature är ett nystartat företag som verkar för att fler ska kunna komma ut i friluftslivet genom att göra befintlig friluftsutrustning tillgänglig för fler. För visst har du, precis som vi, ett gäng friluftsprylar liggande hemma som lika gärna hade kunnat användas ett par gånger till det senaste året. Och visst hade det varit ganska nice att dessutom få betalt för det?! Då kan du hyra ut eller hyra friluftsutrustning hos Hello Nature.

Inom friluftslivet omsätts i Sverige årligen nästan 80 miljarder kronor. En stor del av detta är givetvis stuguthyrningar och dylikt men även utrustning står för sin beskärda del av summan. Vilket ju borde innebära att det finns ganska stor mängd friluftsutrustning tillgänglig för användning i vårt land. Friluftsutrustning är en tillväxtbransch som nästan fördubblat 1452164405omsättningen sedan början av 2000-talet.

Vi på Vandringsguiden.se hade igår möjligheten att få prata med Christer Nederstedt, en av grundarna till Hello Nature. Han beskriver drömscenariot som att en lastar bilen hemmavid enbart med sina egna kläder och sedan hyr friluftsutrustning för det som behövs för aktiviteten. Så på vägen mot skidresan stannar man till för en kort paus och hämtar skidor i en ort, pulkan i en annan och tältet i en tredje. På så vis kan fler ta del av friluftslivet, till en lägre kostnad och för att spara på vår miljö. Och den som hyr ut (det går också att låna ut om en hellre vill det) kan till och med tjäna en slant på det hela. Win-win-win-win låter det som!

På samma gång som fler människor än tidigare är beredda att lägga ut mer pengar på friluftsliv och utrustning finns det likväl de som kan tvingas göra tvärtom, dvs. man har inte råd, säger Christer. Och genom att använda redan inköpta produkter, bidrar alla Hello Natures kunder till hållbarhet.

Hello Nature har identifierat tre områden för sin verksamhet, hyr/hyr ut eller låna/låna ut, hyr ut/sälj upplevelser eller rent av dela med dig av din kompetens. Är du exempelvis duktig på flugfiske, lär någon annan! Kan du svampskogen? Det finns flera som vill lära sig. Vår förhoppning är att sidan fylls med prylar som vem som helst kan låna.

Aktuellt hos Hello Nature just nu är deras kampanj Jullov 2016! Ingen ska behöva vara utan grejer under jullovet! Låna eller hyr friluftsutrustning!  Jag har lagt ut ett flertal grejer som jag gärna lånar ut, säger Christer. Och om fler gör likadant så kommer det förhoppningsvis att finnas en mängd prylar som någon kan låna och på så sätt kanske man kan göra det man vill eller det kompisarna gör på jullovet.

Hyr friluftsutrustning hos Hello Nature!