I helgen har vi varit ett härligt gäng och vandrat längs skåneleden. vandrings österlenledenDet var en ny sträcka av Skåneleden för mig som jag inte vandrat tidigare. Visar delar av Skåneleden har man gått många gånger men just denna delan hade jag själv inte vandrat längs tidigare. Det är en otroligt fin sträcka! Väldigt vacker natur och det hamnar absolut på mina lista av favoriter på Skåneleden!

Vi hade super skönt väder då solen lyste men det var lagom varmt. Bara så härligt och skönt som det kan vara på våren. Vandringen gick längs skogsvägar men också på mindre stigar. En bit som var speciellt vacker är biten som går längs med ån.

Vi gick Etapp 7A och etapp 7 på Österlen leden.kartläsning skåneleden
Vi började vid Agusa på etapp 7A:  Se etappbeskrivning på Skåneleden hemsida.
Vi fortsatte sedan på etapp 7 mot Vantalängan. Se etappbeskrivning på Skåneleden hemsida.

En dal av gänget gick bara med över dagen och åkte hem på kvällen när vi kom fram till Vantalängan medan en del av gänget slog upp ett vindskydd och sovöver till dagen efter. De som bara gick med över dagen, bland annat mina föräldrar,  hade endast dagspackning med sig med mat för lunch och vatten. Deras lätta packning gjorde att de lätt kunde hänga med även om de inte är lika vana vandrare. Vi övriga hade full packning med oss för övernattning.

Under dagen vid Hallamölla passerade vi ett av Skånes största vattenfall som är 23 m högt. Det är absolut värt ett besök. Om man inte vill gå dit kan man även göra en utflykt med bil.  DSC03454

Planen var att antingen sova i ett fast vindskydd eller slå upp ett eget av presenning som vi hade med. När vi väl vara framme valde vi att göra det senare för att vi då kunde slå läger i en vackrare del av skogen. Turen var riktigt lyckad och jag kom hem trötta ben men full av energi för kommande jobbvecka. Jag älskar verkligen att vara ute och vandra!

DSC03471gör upp eld skåneleden