Vandringsleder i Dalarna

Här hittar du vandringsleder i Dalarna

Fulufjället

Fulufjället är en vacker fjällnationalpark där finns ca 14 mil vacker vandringsled. Det finns stugor i området för övernattning. I området hittar du även Njupeskär där man kan skåda Sveriges högst vattenfall på 93 m. Tänk på att det är endast snöfritt i området runt juni-september med variationer över åren.

Infoblad med karta och turförslag.
Du kan även få karta på Naturum i nationalparken eller maila dem så skickar de en karta till dig, naturum.fulufjallet@lansstyrelsen.se. Du kan även läsa mer på deras hemsida.

Sälenfjället

Det finns mängde av vandringsleder i området runt Sälen. precis som de flesta lederna i Dalarna passar det bäst att vandra här i juni-sept. 

Vandra i Sälenfjällen
Här är en hemsida som har en massa bra ledbeskrivningar 

Vasaloppsleden

Varför inte vandra vasaloppet? Längs vasaloppsleden som går stora delar av den klassiska sträckan på 9 mil kan du göra just det. Vandringsleden är lite mer än 90 km lång om du går hela sträckan. Det finns 8 kojor längs vägen som är övernattningsstugor där man kan bo mot en frivillig mindre avgift på några tior. Leden är utmärkt med oranga skyltar.

Kommentera - Vad tycker du

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på Vandringsguidens nyhetsbrev!

Prenumerera på Vandringsguidens nyhetsbrev!

Vi skickar då och då nyhetsbrev med intressanta nyheter om vandring och friluftsliv. Ge oss din email så missar du inte nästa utskick!!

gdpr

Tack! Vi har skickat ett email till dig med en bekräftelselänk. Klicka på den och sen är vi klara.