Hej!
Jag heter Carina Morén, 56 år och bor i Bromma i Stockholm i min lilla lägenhet och tar alla chanser jag kan att vandra ut i skog o mark. Intresset för uteliv och främst vandring väcktes hos mig i samband med att jag bestämde mig för att vandra El Camino i Spanien år 2011. Jag hade i princip inte vandrat alls tidigare, det var mestadels inomhusaktiviteter såsom gympa på Friskis som upptog min fritid, men efter att ha läst en skönlitterär bok om El Camino så blev jag väldigt nyfiken. Det blev en fantastisk vandring, i 6 veckor och 80 mil, från sommar till höst i Pyrenéerna, Galicien, i gröna paradis och slumrande byar.
Efter denna vandring så var jag fast! Jag tog kontakt med Friskis utesektion och började vandra i grupp med andra fantaster, mestadels i Stockholm med omnejd och lärde mig fantastiskt mycket om min stad som jag inte hade en aning om. Vi var också iväg ett gäng till Orsa på en underbar vandringsvecka och bodde på Orsa vandrarhem.
När Friskissektionen slutade med alla uteaktiviteter så hittade jag en annan vandringsgrupp, Stockholms vandrarförening som jag har följt med många gånger de senaste åren.
De svenska fjällen har jag endast besökt två gånger sommartid för vandring. Den första gången var sommarn 2013 tillsammans med min moster Agneta, en van vandrare. Vi besökte Kungsleden och triangeln Vålådalen-Gåsen-Sylarna till Storulvån. En härlig vandring med natthärbärgen på dess fjällstationer.
Så har de senaste åren gått med kortare vandringar i mina egna hoods, men våren 2017 så började jag längta ut på en längre vandring igen, och nu hade jag fått syn på en gammal pilgrimsled i vårt eget land som de väckt till liv 2013, St Olavsleden. Jag bestämde mig och gav mig iväg på Nationaldagen, till Sundsvall och Selånger där leden startar och målet var ledens slutmål, Trondheim, en vandring på 58 mil.
Det blev en på många sätt annorlunda pilgrimsvandring jämfört med den spanska leden, inte minst för att jag var så ensam där, vissa dagar träffade jag knappt på en enda människa innan jag var framme vid dagens slut. Tyvärr tog denna vandring ett bryskt slut då mitt knä for illa akut och jag tvingades avbryta före Östersund, 15 mil från Sundsvall. Men, jag kommer tillbaka denna sommar 2018 för att ta vid där jag slutade, så jag ligger just nu i hårdträning på gymmet!
Ps. Jag fick en spännande dagsvandring med min son i Dragons Back Hongkong i oktober 2017 då jag besökte honom och hans lilla familj där de bor numera. ”.