För ett par månader sedan upptäckte jag en pilgrimsled i min närhet här i Stockholm, Ingegerdsleden. Den här leden går mellan Storkyrkan i Stockholm till Uppsala domkyrka, ca 11 mil.Jag planerar att göra denna vandring i grupp i sin helhet under våren och har därför börjat reka. Den 6 januari vandrade jag första etappen för mig själv.
Jag fuskade lite och startade i vid Kristinebergs T-bana och vandrade längs vattnet längs Hornsbergs strand till Karlbergskanalen och vidare förbi Karlbergs slott. Upp till Birkastan och genom Karolinska sjukhuset till den fantastiska Skogskyrkogården. Jag gick igenom och hade faktiskt lite problem att finna vägen ut men så småningom hittade jag en grind och bro över E4 och in i Hagaparken.
Tanken var att jag skulle vandra vidare längs Brunnsviken men jag var lite för tunt klädd, det var kallare än jag trott, så jag avvek vid Stallmästargården och gick upp mot Odenplan. Det blev 10 km.
Nästa gång blir starten vid Stallmästargården, återkommer🤗
Hälsar Carina